top of page

Πώς θεραπεύω το άγχος μέσω της Υπνοθεραπείας;

Τι είναι τελικά το άγχος, γιατί υπάρχει και ποιος ο ρόλος της Κλινικής Υπνοθεραπείας στην ρύθμισή του.



Το άγχος και η κατάσταση στρες είναι μια φυσιολογική αντίδραση του οργανισμού σε καταστάσεις κινδύνου και απειλής για την ζωή. Όμως, συχνά συνειδητοποιούμε ότι αποτελεί πολλές φορές μέρος της καθημερινότητας μας. Αυτό συμβαίνει όταν πολλές υποχρεώσεις, το περιβάλλον και ο απαιτητικός τρόπος ζωής, μας θέτει σε κατάσταση μόνιμης επαγρύπνησης που μας εξαντλεί σωματικά και ψυχολογικά, με αποτέλεσμα να έχουμε σημαντική έκπτωση στην ποιότητα ζωής μας και στην υγεία μας.


Συνήθως όταν αυτό γίνεται αντιληπτό τις περισσότερες φορές όταν έχουμε ήδη κάποιο από τα παρακάτω παράγωγα του άγχους όπως, ανεξήγητες κρίσεις πανικού, αλλαγές στην συμπεριφορά μας με συμπεριφορές αποφυγής και αναβλητικότητας, ψυχοσωματικές και αυτοάνοσες νόσοι.

Η ύπαρξη του άγχους σε μόνιμη βάση και η αδυναμία της αποτελεσματικής διαχείρισης του, είναι μια κατάσταση όπου πρέπει να επιληφθούμε άμεσα. Συνήθως όταν αυτό γίνεται αντιληπτό τις περισσότερες φορές όταν έχουμε ήδη κάποιο από τα παρακάτω παράγωγα του άγχους όπως, ανεξήγητες κρίσεις πανικού, αλλαγές στην συμπεριφορά μας με συμπεριφορές αποφυγής και αναβλητικότητας, ψυχοσωματικές και αυτοάνοσες νόσοι.

Οι αλλαγές που προκαλούνται από την μόνιμη έκθεση του σώματος μας σε κατάσταση στρες επηρρεάζουν την νευροχημεία του σώματος και του εγκεφάλου οι οποίες δημιουργούν ανισορροπίες σε σωματικό και ψυχολογικό επίπεδο.

Μέσω της Γνωσιακής Συμπεριφορικής Κλινικής Υπνοθεραπείας και του θεραπευτικού πρωτοκόλλου που ακολουθείται, επιτυγχάνουμε να ρυθμίσουμε τα επίπεδα άγχους άμεσα, μέσω του επαναπρογραμματισμού του υποσυνείδητου νου και της γνωσιακής συμπεριφορικής προσέγγισης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την ρύθμιση του παρασυμπαθητικού συστήματος, την διερεύνηση και εστίαση στους εκλυτικούς παράγοντες που πυροδοτούν τις εξάρσεις άγχους και την εκπαίδευση μας σε τεχνικές χαλάρωσης και αύξησης της ενσυνειδητότητας.

Ο στόχος είναι η άμεση και αποτελεσματική ανακούφιση του θεραπευόμενου, αυξάνοντας το συναίσθημα του ελέγχου της ζωής του μέσω της κλινικής ύπνωσης και την χρήση εργαλείων και τρόπων αντιμετώπισης των αγχογόνων καταστάσεων άμεσα και αποτελεσματικά.







bottom of page